Novosti

 

     

       

2012.06. – SONY, Napokon dostupan VAIO

Atv Electronic servis

Sony je u Zagrebu održao konferenciju na kojoj je najavljeno da će tvrtka na teritoriju Hrvatske konačno lansirati svoj mobilni program VAIO. Tvrkini prijenosnici VAIO mogli su se nabaviti i ranije, ali samo po narudžbi i s nizom potencijalnih komplikacija po pitanju servisa. Od sada će biti dostupni regularnim kanalima – za početak preko Sonyjevih distributera Sancta Domenica i Svijet medija – dočim će se servis odvijati po takozvanom pickup & return principu. Za korisnika to znači da će eventualni kvar prijaviti telefonski, nakon čega će Sony uređaj pokupiti na njegovoj kućnoj adresi i vratiti mu ga popravljenog unutar tjedan dana (prosječno).

 

Pošaljite nam upit

 
Nakon višegodišnje suše, Sonyjevi zanimljivi prijenosnici VAIO konačno se mogu kupiti i uredno servisirati u Hrvatskoj

 Modeli iz linije VAIO E Series svojim karakteristikama ciljaju na kućne korisnike plićih džepova. Zanimljivog su dizajna sa zaobljenim rubovima kao najistaknutijim vizualnim detaljem, dolaze s vrlo prostranim multitouch touchpadom i naprednom web-kamerom s Exmor CMOS senzorom. Tu je i niz tehnologija za poboljšanje zvuka (xLOUD i Clear Phase), brzo podizanje iz stanja mirovanja (Rapid Wake), punjenje mobitela i sličnih uređaja preko USB-a dok je prijenosnik isključen, bežično streamanje multimedije bez posredovanja mrežnog usmjerivača i koješta drugo. Dolazit će s Intelovim procesorima Pentium B970, Core i3-2370M i Core i5-2450M, 4 GB RAM-a, 500 ili 640 GB diskovnog prostora i AMD-ovim Radeonom HD 7650M. Boje će se nuditi dvije - srebrna i bijela.

 Druga dva Sonyjeva prijenosnika koja stižu na domaće tržište pripadaju liniji VAIO S Series. Radi se o tankim, magnezijsko-aluminijskim modelima s ekranima od 13,3 i 15,5-inča, pri čemu potonji nudi naprednu IPS matricu visoke reozlucije (1.920x1.080), ali i poneku drugu zanimljivost, poput prekidača kojim se uređaj prebacuje na jedan od dva režima rada: Speed ili Stamina. U prvom se posao obrade grafike prebacuje na Nvidijin grafički procesor, dočim potonji koristi Intelovu grafičku karticu integriranu u procesor Ivy Bridge i time štedi bateriju.

 Što se cijena tiče, jeftiniji modeli E Series bit će dobavljivi za iznos od 4.400 kuna, dočim bi najskuplji model S Series 15 sa IPS ekranom trebao koštati oko 9.400 kuna. S obzirom na odlike jednog i drugog uređaja u koje smo se uvjerili na licu mjesta, ove cijene ne djeluju pretjerano...

Povratak


      NetUp logo         Grundig logo     Sony logo   vaio logo        

Početna l Atv electronic l Atv servis l Web shop l O nama l Kontakt
Site design by atv electronic d.o.o. Copyright ©2011